Om Danmark

Danmark er et land i Skandinavien. Den største del af Danmark er Jylland, en halvø nord for Tyskland, men omfatter også mange øer, især Sjælland og Fyn. Hovedstaden er København. Danmark har en befolkning på omkring 5,7 millioner mennesker og dækker et areal på 43.094 kvadratkilometer. Danmark er et konstitutionelt monarki med et parlamentarisk system.

Kongeriget Danmark er en enhedsstat, der er opdelt i fem regioner. Hovedstadsregionen, København, ligger i den østlige del af landet og indeholder hovedstaden København. De øvrige fire regioner er Sjælland, Fyn, Nordjylland og Sønderjylland.

Kongeriget Danmark er medlem af Den Europæiske Union (EU), men er ikke medlem af euroområdet. Danmark har sin egen valuta, den danske krone (DKK).

Danmark har en lang historie med søfart og handel. I den tidlige middelalder var Danmark en magtfuld søfartsnation med kontrol over østersøen og Nordsøen. Senere blev Danmark medlem af Hanseforbundet, en middelalderlig handelsføderation af germanske byer.

Danmark er kendt for sin vikingearv. Vikingerne var et nordisk folk, der rejste fra Skandinavien til andre dele af Europa i langskibe. De var kendt for deres dygtighed i sejlads og krigsførelse.

Danmark er et populært turistmål med mange attraktioner, herunder Københavns gamle bymidte, vikingeborgene Jelling og Trelleborg samt forlystelsesparken Legoland.

Den danske økonomi er baseret på tjenesteydelser og industri. Tjenesteydelser tegner sig for ca. 70 % af BNP, mens industrien tegner sig for ca. 25 %.

Vesterhavet er et randhav i Atlanterhavet, der ligger mellem Storbritannien, Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Nederlandene, Belgien, Frankrig, Belgien og Tyskland. Nordsøen er en økoregion inden for Europas havmiljø og er klassificeret som et tempereret hav.

Interesseret i at besøge det danske land? Tøv ikke med at tage på camping langs Vesterhavet, klik her: camping vestjylland for nærmere information.