Alt om e cigaretter

E-cigaretter har eksisteret i mindre end et årti, men de er allerede blevet et af de mest populære rygestopredskaber i verden. Ifølge en rapport fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) brugte så mange som 6,6 millioner amerikanske voksne i 2016 e-cigaretter. Det er en stigning fra 3,5 millioner i 2015.

Der er mange grunde til, at folk kan lide e-cigaretter. For det første producerer de ingen røg, så de er bedre for dine lunger end traditionelle cigaretter. De findes også i en række forskellige smagsvarianter, hvilket nogle mennesker finder mere behageligt end at ryge tobakscigaretter.

Men den største grund til, at folk kan lide e-cigaretter, er nok, at de hjælper dig med at holde op med at ryge. Mange rygere finder, at brugen af en e-cigaret giver dem mulighed for at vænne sig af med nikotin gradvist, uden at de behøver at gå igennem den vanskelige proces med at holde op med at ryge kold tyrker.

Hvis du overvejer at prøve en e-cigaret for at hjælpe dig med at holde op med at ryge, er der et par ting, du bør huske på:

1. Ikke alle e-cigaret er lige gode. Der findes mange forskellige typer og mærker af e-cigaretter på markedet, så det er vigtigt at undersøge tingene, før du køber en. Nogle er af bedre kvalitet end andre, og nogle har mere nikotin end andre. Så sørg for at finde en, der passer til dine behov.

2. E-cigaretter er ikke godkendt af FDA endnu. Food and Drug Administration (FDA) har endnu ikke godkendt e-cigaretter som et redskab til rygestop, så deres effektivitet er ikke blevet formelt undersøgt. Mange mennesker finder dog, at de er nyttige til at holde op med at ryge.

3. E-cigaretter kan være dyre. E-cigaretter kan være dyrere end traditionelle cigaretter, især hvis du køber de genopfyldelige patroner eller tanke. Så hvis du er på et budget, bør du måske overveje andre muligheder som nikotinplaster eller tyggegummi.

4. E-cigaretter er ikke sikre for alle. Nogle mennesker bør ikke bruge e-cigaretter, fordi de indeholder nikotin, som kan være vanedannende og potentielt skadeligt for unge menneskers hjerne under udvikling. Gravide kvinder og kvinder, der ammer, bør også afholde sig fra at bruge e-cigaretter.