Alkoholmisbrug er ingen skam – det er en skam ikke at gøre noget ved det.

Kom af med din afhængighed

For mange mennesker er det normalt at tage et glas vin eller to, når weekenden starter. Det kan også være normalt at dele en flaske vin eller to, når man har venner på besøg til middag. På trods af dette alkoholindtage er det normalt ikke en udfordring at lade flasken stå de andre dage. Det er dog ikke alle, der er så heldige at kunne denne graduering. For nogle mennesker går de enkelte glas eller den delte flaske videre i acceleration og ender ud i et regulært alkoholmisbrug. Forskere har forskellige teorier om, hvorfor nogle mennesker ender i misbrug og andre ikke gør. En af teorierne handler om miljø; at man gør det, man vokser op i. En anden teori handler om arv; at nogle bestemte gener giver nemmere afhængighed. Uanset hvad, så er et alkoholmisbrug en udfordring for mange. Men heldigvis er der hjælp at hente.

Møllen hjælper mange til et bedre liv

Ved Tørring ligger et erfarent behandlingscenter i smukke omgivelser. Møllen blev i 1990’erne opstartet af Birte og Erik efter, Erik selv havde været i succesfuld behandling for alkohol- og narkomisbrug. Møllen startes op i 1998 efter, at Birthe og Erik have indhentet masser af erfaring med behandling af misbrugere på et mindre sted: Stop Op. Både Stop Op og Møllen vakte stor interesse blandt misbrugere, og med deres opbakning startede Møllen op som et specialiseret alkobolbehandlingscenter i år 2000.

Minnesota, der virker

Møllen benytter Minnesota behandling i sin alkoholbehandling. Når en misbruger beder om Møllens hjælp til sit alkoholmisbrug, så vil det være denne fremgangsmåde, der vil blive brugt. Få hjælp på mollen.dk. Møllen er i nyere tid også begyndt at behandle for medicinmisbrug. Det kan f.eks. være afhængighed af sovemedicin eller nervemedicin. Som pårørende til en misbruger kan det være en lettelse endelig at få hjælp til, at ens kære kan blive behandlet for misbruget. Ofte kan det tage år med magtesløshed, inden man kommer igennem med sin bøn, og det er ikke sjældent, at misbrugeren skal stilles konsekvenser i udsigt for at komme videre. Alt dette kender Møllen til og rådgiver også gerne de pårørende. Møllen kan endda tilbyde en intervention med misbrugeren for at skabe en motivation for at komme i afvænning.